“HomeWizard; domotica, weer en smartphone app”

Review Homewizard domotica weerstation

HomeWizard; bekend van de HomeWizard smart home domotica systemen, levert het Smartwares draadloze weerstation met eigen sensoren. Het weerstation maakt voor de communicatie tussen de sensoren gebruik van storingvrije 868 Mhz frequenties. Alle gemeten waarden zijn af te lezen op het basisstation van het Smartwares weerstation. Standaard komt het HomeWizard weerstation met een regenmeter, thermo- en hygrosensor en windmeter. Het HomeWizard Smartwares weerstation kan bovendien worden gekoppeld met de HomeWizard domotica centrale, waardoor gemeten weerwaarden real-time te bekijken zijn met de HomeWizard domotica app op je smartphone of tablet. Ook kunnen de gemeten waarden van het weerstation worden verwerkt in grafieken en online worden gedeeld via HomeWizard Shared Weather.

Doordat het HomeWizard domotica weerstation gebruik maakt van de 868 Mhz frequentieband, is de draadloze reikwijdte van de sensoren nog wat groter. De sensoren gaan efficient om met het energieverbruik want het zendvermogen van de sensor wordt automatisch verlaagd als de sensor dichter bij het basisstation wordt geplaatst.
Er kunnen maximaal 10 individuele weerstation sensoren toegevoegd worden aan het HomeWizard weerstation. Het basisstation met display van het Smartwares weerstation kan daarbij worden gebruikt als signaalversterker. Gemeten waarden van de weerstation sensoren kan de HomeWizard weerstation basis draadloos doorsturen naar de HomeWizard domotica centrale. In veel situaties zal de HomeWizard domotica centrale op de begane grond geplaatst zijn, terwijl je de windmeter van het HomeWizard weerstation op het dak zou willen plaatsen. Door het HomeWizard weerstation display op de eerste verdieping te plaatsen, kunnen de gemeten windsnelheden vanaf het dak worden doorgestuurd naar het HomeWizard domotica systeem.

Het HomeWizard SmartWares weerstation kan met alle andere componenten van het HomeWizard domotica systeem samenwerken. Door een HomeWizard Starter Kit aan te kopen, kan het weerstation met de centrale HomeWizard domotica app worden bediend. HomeWizard levert domotica pakketten voor draadloze schakelaars, slimme verlichting, rookmelders, energiebesparing en klimaatregeling.

Het SmartWares HomeWizard weerstation kost 139,00 Euro.Comments


Deze Review heeft nog geen comments