Product reviews van electronica, multimedia en interieur producten. Meubels, design lampen, koffiemachines en vakantie. De webwinkelgids van NL; Reviewgids

Vakantie in Zuid Afrika


Ontdek het prachtige Zuid Afrika tijdens een rondreis, familiereis of auto rondreis! Zuid Afrika biedt ongerepte natuur, de mooiste dieren, een heerlijke keuken en een gastvrije bevolking. Maak kennis met het prachtige Zuid Afrika in metropool Kaapstad, doorkruis het prachtige Kruger National Park en Addo Elephant Park en laat u verrassen door de smaakvolle Zuid Afrikaanse keuken! In tegenstelling tot veel landen in Noord Afrika, heeft Zuid Afrika het economisch gezien relatief goed en zijn de wegen van redelijke tot goede kwaliteit. Zuid Afrika is voor westerlingen goed toegankelijk, waardoor u ook mogelijkheden heeft om zelf op ontdekking uit te gaan!

 

Het landschap en de natuur in Zuid Afrika

Tijdens uw rondreis door Zuid Afrika zal het u opvallen hoe afwisselend het landschap is! Dit is mede te danken aan het feit dat Zuid Afrika verschillende weersklimaten kent. De natuur past zich hier sterk op aan. U zult zich verbazen over de verscheidenheid aan planten, bloemen en de vele grote en kleine dieren! Met name de bloeiende planten trekken prachtige vogels en insecten. Door de hoge stand van de zon komen de kleuraccenten nog sterker naar voren tijdens het fotograferen. Neem de tijd om te genieten van de prachtige natuur! Het seizoen waarin u uw rondreis maakt, bepaalt sterk het kleurenpallet van de omgeving. In de winterperiode en het vroege voorjaar is het overgrote deel van de bossage nog kaal, waardoor u de vele prachtige dieren sneller zult opmerken. In het voorjaar staan de bomen en struiken prachtig in bloei. In de zomerperiode is Zuid Afrika veruit het groenst en heeft u de ultieme “safari” ervaring. Daarentegen zullen de dieren dan weer moeilijker te zien zijn! Houdt u er rekening mee dat de zon altijd krachtig is omdat Zuid Afrika nabij de evenaar ligt. Een ander gevolg van deze ligging is, dat het s’morgens snel licht is en het in de avonduren razendsnel aardedonker wordt.

Zuid Afrika vakantie links

Fox Vakanties Zuid Afrika
Luxe safari in Afrika
Ontdek de mooiste golfbanen van Zuid-Afrika via Pinhigh
Aeroglobe rondreizen Zuid Afrika
Uw link hier?

De keuken van Zuid Afrika

Zuid Afrika kent een voortreffelijke keuken waarbij de nadruk vaak ligt op vlees en vis. Groente en garnering ontbreken regelmatig of zijn in beperkte mate aanwezig op uw bord. Daarentegen zijn de vele vlees- en vissoorten bijzonder smakelijk en bereid met kruiden die Afrika kenmerken. U krijgt letterlijk “Afrika”op uw bord! In de noordelijke regio’s van Zuid Afrika ligt de nadruk op vleesgerechten. Vis is er slechts beperkt te verkrijgen en is relatief duur. Dit heeft mede te maken met het feit dat in deze gebieden veel vee wordt gehouden voor de vleesindustrie. Hierbij kunt u denken aan de voor ons bekende koeien en schapen, maar ook aan de struisvogel! Het vlees van deze opmerkelijke vogel is zeer smakelijk! Naarmate u dichter bij het zuidelijk gelegen Kaapstad komt, zult u merken dat de vleesgerechten plaatsmaken voor allerlei smakelijke visgerechten. De lokale Zuid Afrikaanse wijnen zijn heerlijk en mogen uiteraard niet ontbreken tijdens het diner!


Kruger National Park

Het vrij noordelijk gelegen Kruger Park mag u absoluut niet missen op uw reis door Zuid Afrika! Het park is enorm en heeft wegen van wisselende kwaliteit. U kunt het park zelf verkennen, maar u kunt er ook voor kiezen om in gezelschap van een ervaren gids op zoek te gaan naar de dieren. De gids zal u sneller en misschien ook dichter bij de dieren brengen, maar Kruger Park vormt ook een uitgelezen mogelijkheid om zelf op avontuur uit te gaan! Let u erop dat de maximale snelheid in het park op 50 km/u ligt. Vaak zult u echter langzamer rijden, omdat u anders dieren over het hoofd ziet! U mag de auto niet verlaten! Uitzondering op deze regel zijn de van het park afgesloten “dorpjes”. U ontvangt aan de ingang een duidelijke kaart en rij instructies. Langzaam rijden of even stoppen kan lonend zijn, aangezien de vele dieren zich ook constant verplaatsen. Kleinere zandweggetjes kunnen leiden naar fraaie uitzichtpunten of drinkplaatsen waar u overdag veel dieren kunt aantreffen.


Addo Elephant Park

In tegenstelling tot wat de naam van het natuurpark doet vermoeden, kunt u naast olifanten ook veel andere dieren tegenkomen in Addo Elephant Park. Met name in het voorjaar is dit park een absolute aanrader. Addo is dan enorm groen! In de uitgestrekte weidevelden vol bloemen staan de olifanten, antilopen, buffels en zwijnen overal verspreid. Addo Elephant Park is minder bebost dan Krüger, waardoor de dieren nog beter zichtbaar zijn! Een verrekijker en goede fotocamera moet u zeker niet vergeten in dit prachtige natuurpark.

Kaapstad

Kaapstad is een van de bekendste steden van Zuid Afrika en ligt in het zuidelijke puntje van het grote Afrika continent. Kaapstad is dan ook een belangrijke verbinding voor internationale scheepvaartroutes. De stad staat met name bekend om de nabijgelegen Kaap de goede Hoop en de wereldberoemde Tafelberg, welke hoog boven de stad uitrijst. Behalve een levendig uitgaansgebied, heeft Kaapstad een grote haven en “waterfront”. Langs deze fraaie boulevard vindt u mooie gebouwen uit vervlogen tijden en vele uitstekende restaurants. De westerse invloeden zijn in Kaapstad duidelijk merkbaar!

Tafelberg

De Tafelberg is bereikbaar via een moderne kabelbaan. Voor de echte sportievelingen is deze opmerkelijke berg ook te voet te beklimmen. Op de Tafelberg zult u zich verbazen over de diversiteit aan bloemen, planten en vogels die er leven. Bovendien heeft u vanaf de berg een spectaculair uitzicht over het mooie Kaapstad en de haven! De Tafelberg is uitsluitend toegankelijk bij mooi / rustig weer.

Swaziland

Aan de grens met Zuid Afrika ligt de kleine koningsstaat Swaziland. Swaziland zal zeker indruk op u maken! Het land kent een roerige geschiedenis en verschilt in vele opzichten van datgene wat u in Zuid Afrika zult zien. In Swaziland wonen vele oude stammen die nog volgens eeuwenoude tradities leven. Gelukkig doen ze dat de laatste tientallen jaren vreedzamer dan voorheen! Swaziland kent grote armoede en de koning heeft het hier nog grotendeels alleen voor het zeggen. Grote bosbranden hebben de laatste 10 jaar voor grote problemen gezorgd en het land herstelt hier maar langzaam van. Daarentegen zullen de ongerepte natuur en de bewoners met hun kleurrijke kleding u zeker bekoren! Het traditionele Afrika zult u hier absoluut kunnen proeven. Houdt u er bij het bezoeken van Swaziland rekening mee dat de administratieve procedures bij de grensovergang meer tijd vergen dan u als westerling gewend bent! Bovendien doet u er goed aan uw snelheid wat te matigen, vanwege de vele voetgangers op de wegen.

Reisbenodigdheden voor Zuid Afrika

Het is te adviseren om u goed voor te bereiden op uw fantastische reis naar Zuid Afrika. Gezien het warme klimaat, is het verstandig om luchtige ademende kleding mee te nemen in uw bagage. Hierbij kunt u denken aan katoenen afritsbroeken, shirts en goede sokken. Stevige wandelschoenen en een lange broek zijn aan te bevelen als u voornemens bent Kruger national park of Addo Elephant park te bezoeken. Het warme klimaat maakt het noodzakelijk om veel te drinken, meer dan u gewend bent! Denkt u verder aan Deet (tegen insectenbeten) en zonnebrand met een hoge factor. Meer tips voor noodzakelijke reisbenodigdheden treft u hieronder.

Reisbenodigdheden bestellen
Reisbenodigdheden via Reisartikelen.nl
Tropenreisartikelen.nl


Lodges en hotels in Zuid Afrika

In ieder hotel en hostel in Zuid Afrika zult u zich meer dan welkom voelen! De bevolking is zich terdege bewust van het feit dat u hier bent om te genieten! Zij zijn gastvrij en zullen veel doen om het u naar de zin te maken. Knoop een gesprek aan met de ietwat verlegen Afrikaan en kom meer te weten over de omgeving waarin u bent! De hotels en hostels zijn luxe ingericht en doorgaans brandschoon. Het eten is van goede kwaliteit en vaak bereid met lokale producten. Durf te kiezen voor een lokale specialiteit en laat u verrassen!

Aanbevolen hotels, lodges & hostels in Zuid Afrika

Naar Zuid Afrika met Fox reizen

Luxe safari in Afrika


         Home          Contact           Adverteren          Links           Shopping Toppers © 2010 - 2017 ReviewgidsTM Disclaimer